Nieuw kindcentrum Ten Boer op locatie skeelerbaan

Impressie locatie nieuwbouw kindcentrum Ten Boer

Het nieuw te bouwen kindcentrum in Ten Boer komt op de skeelerbaan aan de Riekele Prinsstraat. Dat heeft het college van B&W dinsdag 12 december besloten. Uit onderzoek van 12 mogelijke locaties komt de skeelerbaan als beste naar voren. Twee weken geleden spraken wethouder Peter Heidema en projectmanager Thijs Stam met omwonenden en het bestuur van de skeelerbaan. Als alles volgens plan verloopt wordt het nieuwe kindcentrum in 2020 in gebruik genomen.

Geen samenvoeging op één van de huidige locaties, maar samen een frisse start op een nieuwe locatie. Dat is volgens wethouder Heidema het bestuurlijke uitgangspunt van de samenwerking tussen basisscholen de Fontein en de Huifkar en kinderopvang Kids2B. ,,Ik ben blij dat we een locatie hebben gevonden waar dit mogelijk is. Bovendien biedt deze plek in het dorp aantrekkelijke mogelijkheden door meer gebruik te maken van de sportvoorzieningen.’’

Lees meer .....

Excursie

Op 20 oktober zijn dde teams van CBS DE Fontein, OBS De Huifkar en de kinderopvang Kids2b op excursie geweest. We hebben 3 verschillende scholen bekeken en veel indrukken opgedaan.

Het filmpje is een impressie van wat we allemaal gezien hebben.

Filmpje: Klik hier .....

Het eerste gesprek

Nieuwbouw kindcentrum officieel van start

Na de zomer van 2018 gaat de schop de grond in voor een gloednieuwe school in combinatie met peutergroepen en kinderopvang. Vanaf schooljaar 2019/20 kunnen ouders er een zogenaamd ‘dagarrangement’ afnemen van basisonderwijs mét kinderopvang. ,,Geen gedoe meer van wie hoort waar, maar iedereen van 0 tot 13 jaar vindt er straks onderdak’’, glundert Ellen Meijer, schooldirecteur van De Fontein. Samen met schooldirecteur Henri de Goede van de Huifkar en Marinka Koster van kinderopvang Kids2B heeft ze gesprekken gevoerd over de invulling van het nieuwe kindcentrum.

Lees meer........