Kijkmoment Kinderboekenweek

Tijdens het Kijkmoment lieten de kinderen aan hun ouders zien waar ze tijdens de Kinderboekenweek over en aan gewerkt hebben.

Voor meer foto's ....klik hier

Kinderboekenweek 2017

Op De Fontein begon  de kinderenboekenweek met een feestelijke opening in de grote hal. Bang mannetje was op bezoek en liet zien hoe hij een dapper mannetje geworden was. We zongen met elkaar een griezellied en kregen een mooi boek om in de klas uit voor te lezen.

Meer foto's bekijken. ..... Klik hier

Beter bouwen doe je samen!

Klik op de foto om het fotoalbum te bekijken.

Lancering 'Informatie Raket" door locoburgemeester Peter Heidema

Klik op de foto om het fotoalum te bekijken

Loco-burgemeester Peter Heidema geeft het startschot voor 'Oktobermaand Kindermaand'

De loco-burgemeester, Peter Heidema, opent  met groep 7 'Oktobermaand Kindermaand'. Hij leest een verhaal voor en na afloop gaat hij samen met de kinderen op de foto. Maar eerst wordt zijn burgemeestersketting nog even gepoetst.

Kettingreactie groep 7

Nieuwbouw kindcentrum officieel van start

Kamp groep 8

Schoolreisje 2017 Hellendoorn

Schoolreisje groep 7: Den Haag

Schoolvoetbaltoernooi 2017

Start nationale voorleesweken

Op woensdag 25 is op De Fontein het startsein gegeven voor de nationale voorleesweken. Eerst met elkaar luisteren en kijken naar het prentenboek en daarna een leesestafette.

Kerstliedjes zingen in Bloemhof

Kerstviering op De Fontein

Schaken op CS De Fontein

Schaken op de Fontein

Sinds twee en een half jaar krijgen enkele kinderen op de Fontein in Ten Boer schaakles. Dit is onderdeel van het lespakket voor kinderen die extra uitdaging willen hebben. Het schaken is enthousiast  .... lees meer

Sint op De Fontein

Ook dit jaar kwam Sinterklaas op bezoek. Hij kwam met de 'bakbus', taartjes en twee Pieten. Het was een feestelijke en gezellige dag.

Schoolschaaktoernooi Bedum

Het was een sportieve middag met een schitterend resultaat.

De middag begint altijd met een gezamenlijke lunch op school. Daarna gaan de kinderen om kwart voor e?e?n naar Bedum. Ze spelen 7 ronden schaak tegen jeugd van de Walfridusschool, de Togtemaarschool en de Huifkar. Elke ronde......lees meer

Judo clinic

De kinderen hebben genoten van de judo-clinic die meester Arjen voor hen organiseerde en ze hebben er ook wat van geleerd.

Sint Maarten: lampionnenschouw

11 november is de dag ..... en op 10 november hebben we elkaars lampionnen bewonderd en alvast de liedjes geoefend samen met ouders, opa's en oma's.

Uitreiking griffels en penselen

In de kinderboekenweek hebben alle kinderen een gedicht geschreven en een illustratie gemaakt over het thema.

De gouden en zilveren griffels en penselen zijn aan het eind van de kinderboekenweek tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt aan de winnaars.

 

 

Opening Kinderboekenweek

Op De Fontein is de kinderboekenweek feestelijk geopend met een toneelstuk. De kinderen hebben genoten van de oude poa's en oma's die langs kwamen.

De komende weken wordt er in alle klassen gewerkt n.a.v. het thema ' Voor altijd jong' en donderdag 13 oktober is iedereen vanaf 14.30 uur van harte welkom bij de afsluiting.

Startdienst 29 september 2016

Het thema van de viering was: Jouw taal, mijn taal.

Een aantal kinderen heette de andere kinderen en hun ouders welkom in het Aramees, Papiaments, Arabisch en Engels en we zongen over en luisterden naar de torenbouw van Babel. Juf Ellen vertelde een verhaal over afbrekers en opstekers en ze liet zien wat dat met je doet.

Het was een fijne viering, een goede start van het nieuwe schooljaar. Tot slot zongen we met elkaar het Fonteinlied.